•  


  BSC Soccer Academy

  Het hele voetballeerproces kenmerkt zich door het bekwamen in het voetballen. Of iemand nu topvoetballer is of recreant, jongen of meisje, het voetbalspel heeft kenmerken die voor iedereen gelden, iedereen speelt immers hetzelfde spel. BSC faciliteert in een voetbal-leerproces voor iedereen!

  De ontwikkeling en het niveau worden sterk bepaald door de beleving, de passie en de ambities van de speler. Hierbij hoort het geven van de juiste prikkels, door de trainers, die passen bij de ontwikkeling van de speler. Spelers die zich sneller ontwikkelen moeten ook extra gestimuleerd en ondersteund worden in de ontwikkeling van hun talent.

  De BSC Soccer Academy staat voor talentenontwikkeling. Het is een samenwerking tussen BSC Roosendaal, Soccer Upgrade & Aleco Sport Visions. Het biedt voetbaltalenten een voetbalopleiding op niveau.


 • Wat houdt het in het kort in:

  1. VOETBALTRAINING                   Gecertificeerde en gediplomeerde trainers
  2. TALENTONTWIKKELING            Performance testen & talent ontwikkeling
  3. SPORTZORG                              Sportzorg op topsport niveau

   Je kunt niet zomaar in de BSC Soccer Academy instromen, je wordt hiervoor geselecteerd en gevraagd door onze scouts. Voor getalenteerde en ambitieuze voetballers die nog geen lid zijn van BSC organiseren we regelmatig talentendagen in de vorm van voetbalclinics.

  Het is belangrijk dat jouw ambities en voetbalontwikkeling van het juiste niveau zijn en passen bij wat de Soccer Academy vraagt.
  We vragen namelijk best wel wat van jou;

  -      Contributie 250,- Euro

  -      Reguliere wedstrijdtraining 2 x per week.

  -      Trainen op specifieke ontwikkelpunten 1 x per week.

  -      Minimaal 1 x per week een wedstrijd voetballen.

  -      Bijwonen van presentaties (voeding, blessures, mentaliteit)

  Het bijhouden van jouw prestaties hoort er uiteraard ook bij. Je wordt regelmatig getest op jouw ontwikkelingen, de specifieke trainingen worden hierop aangepast en je krijgt de tools om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook zijn er gesprekken met je trainer;

  -      Diverse meetmomenten

  -      Persoonlijk Ontwikkel Plan

  -      Rapportage & evaluatie

  -      Voetbal ontwikkel app

  Trainen & trainers;

  Wanneer men in de BSC Soccer Academy instroomt gaan we drie keer per week trainen. Twee trainingen door de vaste teamtrainer, hiermee borgen we het voetbal-leerproces. Één training verzorgd door Soccer Upgrade, tijdens deze training gaan we aan de slag met specifieke ontwikkelpunten.

  We leiden onze trainers zoveel mogelijk zelf op met ondersteuning intern door ons technisch kader en extern vanuit de KNVB. Het begint met een basis cursus JVTC, vervolgens een cursus junioren- of pupillentrainer welke als opstap dient voor het officiële KNVB UEFA-C Youth diploma.

  Sportzorg op topsport niveau;

  Aleco Sport Visions verzorgt binnen de BSC Soccer academy het complete pakket op het gebied van sportzorg, hiermee staat de sportzorg direct op een zeer hoog niveau. Aleco verzorgt tevens bijeenkomsten over onder meer gezond en blessurevrij sporten, blessurepreventie, podologie en voeding.

  Er is doordeweeks een dagelijks inloopspreekuur waarbij gebruik gemaakt kan worden van de expertise van fysiotherapeuten, sportverzorgers en sporthersteltrainers zowel buiten op het veld als indoor in de gym. Ook op zaterdag- en zondagochtend is er een spreekuur, voor spelers die voor een wedstrijd even een behandeling willen hebben."

  Mocht je geblesseerd raken dan adviseren en ondersteunen de experts van Aleco Sport Visions jou op het gebied van sport-revalidatie & sport hersteltrainingen.

  Performance test & App;

  Een door Soccer Upgrade ontwikkelde applicatie. Hierin kunnen jeugdspelers precies zien wat hun sterke en minder sterke punten zijn, hoe ze het doen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Het testen van de performance wordt gedaan d.m.v. voetbalspecifieke oefeningen en hi-tech apparatuur waarmee we o.a. fitheid, sprongkracht en schotkracht meten.  

  Het doel van de app is om een objectief beeld te kunnen vormen van de ontwikkeling van een speler binnen het voetbal. Geen mening of oordeel op basis van de bevindingen van één persoon maar een objectief instrument waarbij de prestaties worden gespiegeld aan & in verhouding staan tot leeftijdsgenoten. Het geeft een eerlijk beeld over waar een speler staat in zijn / haar ontwikkeling.

  Met deze app geven wij een beeld van de voetbal ontwikkeling per speler op basis van feiten en niet op basis van meningen. We creëren bewustwording van van de eigen kwaliteiten en helpen bij het (h)erkennen waar verbeterpunten liggen.