• Rubriek: Hoe is 't nou? - met Bas Raaymakers

 • Ons derde interview is met een man die BSC in- en uit ademt ;), een échte BSC'r! Bas Raaymakers.

  43 lentes jong, samenwonend met Chantal en hun twee kinderen Maureen en Ralph. Bas voetbalt al vanaf zijn 9de jaar bij BSC en is altijd bij BSC gebleven. Op zijn 14de ontwikkelde hij zich als trainer/leider van verschillende elftallen in de jeugd. 'Momenteel ben ik dit ook van BSC JO12-1, het team waarin mijn zoon voetbalt'. Bas is een echte multitasker, want hij is naast wedstrijdsecretaris en het aanspreekpunt voor de niet-selectie senioren al jaren een vertrouwde man in ons bestuur. Bij het onderhouden van contacten met collega wedstrijdsecretarissen, om wedstrijden te verplaatsen en vriendschappelijke wedstrijden te regelen, als contactpersoon voor de KNVB voor alles wat met wedstrijden en competitie te maken heeft is Bas onze man. Daarnaast is Raaymakers bij veel activiteiten binnen de club actief betrokken, zoals het darttoernooi, indoorsoccertoernooi en de clubkampioenschappen.

  Na een aantal jaren dat Bas zijn zoon Ralph ging voetballen bij BSC is Bas coördinator geworden van de jeugd (JO9 t/m JO13) om zo meer structuur te krijgen binnen de jeugdafdeling en daarbij om de jeugd op een hoger niveau te laten voetballen. 'Doordat de jeugd van BSC de afgelopen jaren sterk gegroeid is, merkte ik dat dit niet meer goed te combineren was met al mijn andere taken binnen BSC. Ik ben op zoek gegaan naar een opvolger voor elke categorie. Een opvolger die binding met de club heeft; een BSC clubhart, net als ik. Na een aantal korte gesprekjes had ik al snel een aantal enthousiaste mensen gevonden. Eric van Gastel JO11, Bram Rooijmans JO10 en Fabian Scholtens JO9. Samen met hen en natuurlijk alle andere leiders/trainers en vrijwilligers gaan we de komende jaren nog meer structuur aanbrengen binnen de vereniging. Ook trap ik zelf op zondag nog een balletje in het sterrenensemble BSC 5'.

  Hoe besteed jij je tijd nu er geen voetbal is?

  'Achter de schermen zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen, zodat we er klaar voor zijn wanneer we ons geliefde spelletje weer mogen spelen. Denk hierbij aan elftalindelingen, trainingsschema's, competitie indelingen en vele ander zaken m.b.t. communicatie naar leiders/trainers. Ook het online vergaderen hoort erbij. De laatste weken ben ik ook bezig geweest om de BSC Keep Fit Challenges te communiceren in de verschillende groepsapps en uiteraard probeer ik de challenges zelf ook zo goed mogelijk uit te voeren en ook nog eens te filmen om in de groepsapp van de JO12-1 te delen. Sommige challenges vallen echt tegen en dan gaat er stiekem veel tijd in zitten. Je wilt het natuurlijk niet afleggen tegen de spelers van de JO12-1 en ik moet het goede voorbeeld geven’.

  ‘Nu ik zelf niet kan voetballen, kwam er al snel het idee om elkaar te ontmoeten in het virtuele café. Met dank aan Wybe Aarts zitten we nu elke zaterdagavond in het online BSC 5-café. Erg gezellig! Elke zaterdagavond zijn we met ongeveer 14 man online. Dan spreken we de week door, halen we anekdotes uit het verleden aan en niet te vergeten spelen we elke week 1 of meerdere quizzen. Telkens maakt 1 speler een quiz via de app Kahoot! en wordt er online gestreden om de 1e plek. Zeker een aanrader voor andere elftallen'.

  Wat mis je het meest aan BSC?

  ‘Het fysieke contact met trainers, leiders, spelers, ouders en alle andere vrijwilligers waar ik bij BSC contact mee heb. De wedstrijdplanning, de uitslagen en standen worden uiteraard ook gemist. Op zondag de kleedkamerpraat en natuurlijk de 3de helft’.

  Wat zijn je verwachtingen voor volgend seizoen?

  ‘Wanneer we weer mogen voetballen, heb ik veel verwachtingen van volgend seizoen. Zoals ik al eerder zei zal er nog meer structuur komen binnen de vereniging en zullen we weer een aantal stappen maken om de club te laten groeien’.

  Wil je nog iets kwijt?

  ‘Ik hoop dat iedereen en hun familie nog gezond is. Hopelijk kunnen we elkaar weer snel op het sportpark zien!’.

  Aan wie geef jij het stokje door?

  ‘Ik geef het stokje graag door aan Marc Gabriëls’.