• BSC omarmt meidenvoetbal, word lid!
 • BSC meidenvoetbal met 150 meiden

  Meidenvoetbal op maat

  De organisatie van BSC meidenvoetbal is gericht op de sportieve ontplooiing van alle meidenongeacht leeftijd en het spelniveau. We vinden het belangrijk dat elke voetbalster op haar eigen voetballend en sociaal emotioneel niveau de uitdaging kan vinden met team- en leeftijdsgenoten.

  Er worden daarom bij BSC meidenvoetbal binnen alle leeftijdscategorieën vanaf 11 jaar (Mo13) twee smaken voetbal aangeboden: TALENT voetbal en recreatief voetbal.

  Op dit moment voetballen er maar liefst 150 meiden verdeeld over 11 meidenteams bij BSC.

  Meidencommunity

  BSC meidenvoetbal wil zich onderscheiden van jongensvoetbal door te blijven bouwen aan een meiden community. Een groep van meiden die niet alleen in het eigen team opereren, maar ook met alle meiden tezamen een voetbal subcultuur vormen. Dit groepsgevoel vinden we erg belangrijk. Een eigen, duidelijk herkenbare identiteit binnen BSC maar ook daarbuiten. 

  Trainingen worden daarom voor alle teams op dezelfde weekdagen op het eigen meidenveld georganiseerd en alle meiden hebben dezelfde wedstrijd en trainingskleding. Daarnaast zijn de meidenvoetbal coördinatoren dagelijks aanwezig op het trainingsveld om te helpen bij allerhande vragen en zaken die leven bij de trainers en ouders.

  Alle meiden worden tenslotte persoonlijk begeleid via ons voetbalstervolgsysteem. Persoonlijke aandacht vinden wij essentieel voor de ontwikkeling. Bij BSC meidenvoetbal zijn de meiden meer dan alleen een nummer.

  TALENTvoetbal ism BSC Soccer Academy

  BSC meidenvoetbal spreekt van TALENT indien ze in de regio West-Brabant behoren tot de beste 25%. In de praktijk betekent dit grofweg dat deze teams bij de beste 3 in de hoogste competities kunnen spelen.

  Wat BSC Talentvoetbal echt uniek maakt in de regio is dat de meiden deelnemen aan  de BSC Soccer Academy (BSA). Hierdoor krijgen talentvolle teams de kans om zich optimaal te ontwikkelen op het hoogst mogelijke competitieniveau. BSC meidenvoetbal wil hierbij een lokale en regionale aantrekkingskracht uitoefenen.

  TALENT voetbal is zoals de naam aangeeft niet iets vanzelfsprekends; je moet er voor gescout worden. Voor deze meiden is er altijd de keuze om de overstap toch niet te maken naar TALENT voetbal. Het is dus altijd mogelijk om op eigen verzoek recreatief voetbal te blijven spelen. 

  Recreatief voetbal

  BSC meiden recreatief voetbal wil alle meiden de kans geven op een plezierige en vriendschappelijke wijze samen te voetballen. De teamindeling is hierbij niet primair gericht op de prestatie maar juist op het aanbieden van het team niveau dat bij het kind past. Plezier staat hierbij voorop!

  Sponsoring

  Onze trotse sponsor Exxap vindt het belangrijk dat de meiden in de puntjes verzorgd op het veld verschijnen qua kleding en uitrusting. Dit zorgt voor een goede uitstraling. De prestaties en plezier komen dan vanzelf.

  Exxap financiert daarom sinds de oprichting de wedstrijdshirts, hoodies en zeer complete uitrusting van alle meidenteams en sinds kort ook de trainingsmaterialen.


  Samenwerking met dames 1 

  BSC meidenvoetbal en BSC dames 1 zijn sinds najaar 2019 een intensieve samenwerking aangegaan. Dit uit zich bijvoorbeeld in het feit dat de dames helpen met het trainen van de meisjes middels clinics en de BSC meisjes supporten op hun beurt de dames bij de zondag wedstrijden. Dit ondersteunen bestaat o.a. uit het leveren van de pupil van de week en ballenmeisjes bij thuiswedstrijden en de mogelijkheid 4x per jaar samen met de BSC dames 1 spelersbus naar uitwedstrijden te gaan. Zo kunnen beide partijen van elkaar leren. De BSC meiden zijn immers de BSC dames van de toekomst!

   

  Voor meer info kunt u contact opnemen met meiden@bscroosendaal.nl