• Harry van Dorst 75 jaar lid van BSC!

  • Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd onze Harry van Dorst gehuldigd met zijn 75 jarige lidmaatschap. Remko Vermunt van de Bode schreef een mooi stuk hierover:

    >> Hij was al erevoorzitter van de club, maar afgelopen zondag werd Harry van Dorst (85) nog eens flink in het zonnetje gezet door 'zijn' voetbalclub BSC uit Roosendaal voor zijn 75-jarig jubileum.

    Voetbalclub BSC hield afgelopen zondag de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voor Harry van Dorst was er dan ook geen enkele reden om achterdochtig te zijn. "Het kwam helemaal onverwachts", vertelt Van Dorst. "Opeens moesten we naar voren komen en werd ik gehuldigd." Voor zijn 75-jarig jubileum kreeg hij een speciale bokaal met zijn eigen gezicht erop.

    Een logisch geschenk, want Harry van Dorst kan je makkelijk bestempelen als het gezicht van de club. "Ik ben als kleine jongen bij de club gegaan en heb het al die jaren volgehouden", vertelt hij. "De club heeft ups en downs gehad met degradaties en kampioenschappen, maar 't is altijd wat. Het is een leuke club en ik kom er graag." Bij ieder evenement probeert Harry dan ook aanwezig te zijn en in de afgelopen jaren heeft hij bijna alle functies binnen de club al een keer gehad. Zo was hij elf jaar lang voorzitter, heeft hij samen met zijn vrouw en dochter aan de wieg gestaan van de kantine van BSC en heeft hij verschillende bestuursfuncties vervuld. "Ik sukkel nu wat met mijn gezondheid, maar normaal ben ik iedere zondagochtend aanwezig voor de kantine en dinsdags maak ik onderdeel uit van de fixploeg om karweitjes op te knappen.<<