• BSC & NAC JO11 spelen Twin Games

  • BSC & NAC JO11 spelen Twin Games,

    Op zaterdag 29 februari om 11 uur speelt de JO11 van BSC Twin Games tegen de JO11 van NAC. De wedstrijden worden gespeeld op het terrein van BSC op Sportpark Vierhoeven. Het format van Twin Games is ooit verzonnen door Ajax. In plaats van de ouderwetse variant, waarbij er op half veld wordt gevoetbald, worden de pupillen nu opgesplitst in twee teams zodat er twee wedstrijden van zes tegen zes ontstaan. De KNVB heeft het verder ontwikkeld.

    Twin Games hebben andere regels om het spel voor de jeugd te bevorderen. Zo krijgen de pupillen de mogelijkheid om zichzelf beter te ontwikkelen. Er wordt bij deze spelvariant niet ingegooid, maar ingeschoten zodat het tempo in de wedstrijd hoog blijft. Ook mag de keeper de bal weer uitnemen bij een tegendoelpunt en wordt er dus niet afgetrapt zoals normaal gesproken bij de pupillen wordt gedaan. Door het hogere tempo wat er wordt gespeeld, wordt ook vaker het net gevonden door de pupillen.

    Door het team te verdelen in twee teams staan ook geen drie of vier jeugdspelers lang te wachten op een invalbeurt. Iedereen speelt elke wedstrijd veel minuten en het aantal balcontacten voor de jeugdspelers is aanzienlijk verhoogt. Alles om de jongste jeugd maximaal te ontwikkelen.