• 3x TRAINERSNIEUWS!

 • We begonnen het jaar goed bij BSC! Wij kunnen 3 prachtige ontwikkelingen meededelen over BSC1, 2 en Dames 1.

  Trainersnieuws BSC 1

  Rick Schimmel en Ad Straver blijven nog minimaal een seizoen verbonden aan BSC. Voor Rick wordt dit inmiddels al het 3e seizoen en voor Ad wordt dit het 2e seizoen als hoofd- en assistent trainer van de groen-witte.

  De formatie van BSC staat momenteel 3e in de zondag 4e klasse B maar heeft de potentie om door te pakken. Het niveau van de groep en doelstelling vanuit de club komen overeen. Het wordt tijd om de destijds geformuleerde doelstelling van seizien 2018-2019, binnen 5 jaar een stabiele 2e klasser zijn, nu echt handen en voeten te gaan geven en definitief door te gaan pakken.

  Het nieuws dat Rick aanblijft als trainer van BSC laat zien dat er een uitstekende match is in beleid, club, trainer en spelersgroep. Het bestuur waardeert ook zijn grote betrokkenheid bij de club. Dat ook Ad Straver bewust de keuze maakt voor nog een seizoen bij BSC zegt veel, zeker ook over de potentie van het team en het toekomstbeeld van de club. Ad had meerdere aanbiedingen liggen om als hoofdtrainer alders aan de slag te gaan maar kiest toch onvoorwaardelijk voor BSC.

  Trainersnieuws BSC 2

  Trainer Bas Antens blijft ook het seizoen 2020-2021 trainer van BSC 2. Het bestuur is zeer content met het feit dat ze eruit zijn gekomen met Bas. In het afgelopen seizoen behaalde hij zijn UEFA C trainersdiploma en heeft inmiddels zijn kwaliteiten als trainer laten zien.

  Ook bij Bas zijn de ambities groot en wordt de lat steeds hoger gelegd, het bestuur gaat de komende maanden in gesprek met Bas om de mogelijkheden te bekijken om hierin nog beter te faciliteren.

  De stabiliteit en de mogelijkheden om onder goede begeleiding de stap te maken naar een eerste team. In het belofte team van de groen-witte zit ongelofelijk veel potentie, zoveel zelfs dat er door een aantal jonkies al regelmatig de deur naar het eerste team wordt open getrokken.

  Trainersnieuws BSC Dames 1

  Volgend seizoen gaat Mark van Gils als hoofdtrainer aan de slag om voeding te geven aan de ambities van het team en doelstellingen van BSC met betrekking tot het dames en meidenvoetbal.

  Mark van Gils nu nog trainer bij Bavel Dames 1 (hoofdklasse) maar volgend seizoen dus bij BSC. Mark is op dit moment nog bezig aan zijn vijfde maar laatste seizoen als hoofdtrainer bij Bavel. In de afgelopen vier jaar won hij onder andere de KNVB-districtsbeker en promoveerde hij met Bavel naar de landelijke hoofdklasse. Bovendien speelde hij met zijn team dit jaar in de achtste finale van de KNVB Beker een historische thuiswedstrijd tegen Ajax. 

  De dames en huidig trainer Patrick Boots hebben duidelijk aangegeven dat de staf uitgebreid moet worden en de ambities hoog liggen. Deze wensen worden ook door het bestuur en club gezien als noodzakelijk. Een lange zoektocht naar een trainer die precies past bij de groep en de ambities van de club, als het gaat om het naar een hoger plan tillen van het damesvoetbal, heeft dus het juiste resultaat gehad. De huidige trainer Patrick Boots gaat, in het seizoen 2020-2021 in de rol van assistent trainer, samen met Mark richting geven aan de ambities van de dames en doelstelling vanuit de club.